На Закарпатті солдат підробив документи про лікування, щоб не служити у ЗСУ

суд торгівля тротилом фото

На Закарпатті солдата ЗСУ Юрія Маді засудили за шахрайство та дезертирство.

Про це редакція дізналася із вироку Міжгірського райсуду за ч.4 ст.409, ч.1 ст.190 КК.

Стрілець-помічник гранатометника роти охорони з 30 березня по 16 жовтня 2022 року був відсутній на військовій службі. Телефоном він повідомляв  командування, що перебуває на лікуванні, а після завершення надасть підтверджуючі документи.

Надалі, Юрій Маді прибув до частини та надав керівництв документи щодо проходження ним лікування у різних медичних установах Закарпатської області. Однак перевірка показала, що солдат на стаціонарному чи амбулаторному лікуванні в Ужгороді не був. Таким чином, він ввів в оману командування.

Крім того, Юрій Маді продовжував отримувати грошове забезпечення, як військовослужбовець. Всього він заробив поза законом 74,5 тис. гривень.

Солдат визнав свою провину та уклав угоду із прокурором. Його засудили до п’яти років позбавлення волі, однак остаточно призначили іспитовий строк у 2,5 року. Також він зобов’язаний сплатити штраф у 42,5 тис. гривень.

Більше читайте: https://368.media/2023/05/23/na-zakarpatti-soldat-pidrobiv-dokumenti-pro-likuvannya-shhob-ne-sluzhiti-u-zsu/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *