В Ужгороді учора відзначили Міжнародний день музеїв

 

Низка цікавих заходів з нагоди Міжнародного дня музеїв відбулися вчора в комунальних закладах Закарпатської обласної ради: «Закарпатському обласному краєзнавчому музеї їм. Тиводара Легоцького», «Закарпатському музеї народної архітектури та побуту» та Закарпатському обласному художньому музей їмені Й. Бокшая».

👌 Численні виставки та екскурсії, музичні виступи, творчі майстер-класи й атракції для дітей 17 та 18 травня представлене увазі відвідувачів. Усе – безкоштовно. Натомість усі охочі можуть підтримати благодійний збір на підтримку наших захисників.
Продовжити читання “В Ужгороді учора відзначили Міжнародний день музеїв”

В Ужгороді визначили «Учителя року – 2024»

 

🏆 «Учителем року -2024» серед учителів фізики став Михайло Гунько з Чернівецької області. Лауреатами конкурсу стали Віталій Стеценко з Київщини та Ярослав Федько (Дніпропетровська область). Нагороджували переможця та лауреатів конкурсу «Учитель року – 2024» заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук та заступник голови ОВА Олександр Пацкан.

☝️ Загалом на базі Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради за звання найкращого учителя фізики змагалися 12 фіналістів. Учасники конкурсу виконували фізичний експеримент та проводили уроки для ліцеїстів 9-10 класів. Конкурсна комісія оцінювала учасників за різними критеріями, зокрема, за ефективність викладання та інноваційність підходів до навчання.
Продовжити читання “В Ужгороді визначили «Учителя року – 2024»”

На Закарпатті прикордонник застрелив ухилянта

 

Трагедія сталася на Закарпатті у середу ввечері

Прикордонний наряд помітив чоловіка, який рухався у бік кордону з Румунією і почав переслідування.
Продовжити читання “На Закарпатті прикордонник застрелив ухилянта”

$7000 за незаконний перетин кордону з Румунією – на Закарпатті судитимуть двох осіб

 

Прокурор Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо двох закарпатців за фактом незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 34-річний виноградівець організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. Продовжити читання “$7000 за незаконний перетин кордону з Румунією – на Закарпатті судитимуть двох осіб”

В Ужгороді під час ремонту загорілося авто (ФОТО)

 

16 травня о 19:30 до ДСНС надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля Opel Astra в Ужгороді на вулиці Щедріна. Подія трапилась на території приватного обійстя під час ремонту автівки. Побачивши загорання чоловіки встигли виштовхати машину з гаража. Про це інформує пресслужба рятувальників.

До цього часу за адресою вже прибули пожежники. Зупинити вогонь надзвичайникам вдалось вже о 19:37, а ще через хвилину пожежу було остаточно погашено.
Продовжити читання “В Ужгороді під час ремонту загорілося авто (ФОТО)”