Між Чопом та Ужгородом триває активна фаза будівництва євроколії, – “Укрзалізниця”

Між Чопом та Ужгородом триває активна фаза будівництва євроколії фото

Роботи планується завершити цього року.

“Укрзалізниця” у 2023-2024 роках розпочала реалізацію стратегічної програми розбудови в Україні колії євростандарту. Наразі триває активна фаза будівництва євроколії між Чопом та Ужгородом. У рамках цього проєкту УЗ перекладає широку колію, вирівнюючи її на перегоні Струмківка-Чоп, де в подальшому також паралельно буде укладена євроколія.
Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

Вже перекладено 3,5 км колій з 8,3 км необхідних. Ці роботи планується завершити цього року. Крім того, відремонтовано міст і триває оновлення відповідних комунікацій.

“Впродовж останнього року ми підготували всю базу для реалізації низки євроінтеграційних інфраструктурних проєктів. Зокрема, знайшли фінансування, розробили проєктно-кошторисну документацію, а деякі проєкти вже почали реалізовувати. Наймасштабнішим наразі є будівництво євроколії між Ужгородом та Чопом. Його “Укрзалізниця” має завершити в заплановані строки”, – зазначив голова правління АТ УЗ Євген Лященко.

Між Ужгородом та Чопом будуть функціонувати дві паралельні колії: широка – 1520 мм та євроколія – 1435 мм.

Загальна вартість проєкту 1,3 млрд грн, 50% фінансується з фонду ЄС Connecting Europe Facilit (CEF). “Укрзалізниця” отримала можливість реалізувати цей проєкт у результаті успішної участі в конкурсному відборі проєктів CEF у 2022 році.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *