Закарпатець Степан Тихоненко відроджує старовинні музичні інструменти (ФОТО)

Закарпатець Степан Тихоненко відроджує старовинні музичні інструменти фото

Закарпатець Степан Тихоненко створює старовинні музичні інструменти та відроджує середньовічну музику.

Як повідомили на сторінці Закарпатської ОВА, майстер музичних інструментів з Ужгорода Степан Тихоненко створив і власну майстерню, де виготовляє лютні, віоли, готичні арфи, середньовічні фіделі, мандоліни, торбани тощо. У його доробку вже понад 70 історичних музичних інструментів, а тогоріч він ще й реконструював середньовічну віеллу, зображену на фресці XІV ст. у Горянській ротонді.

Степан Тихоненко за підтримки Міністерства культури Люксембургу та Українського культурного фонду реалізував культурно-мистецький проєкт “Лютня в Україні”. Проєкт “Лютня в Україні”, який присвячений пам’яті полеглого на війні науковця, дослідника давньої української музики Івана Кузьмінського, складається з кількох частин — це і виготовлення струнно-щипкового інструмента за давніми технологіями, й дослідження пам’ятки музичної культурної спадщини ХVI століття — “Львівської лютневої табулатури”.

Закарпатець Степан Тихоненко відроджує старовинні музичні інструменти (ФОТО)

Автор проєкту Степан Тихоненко зазначив, що головною метою культурно-мистецької ініціативи було привернути увагу до музичної культурної спадщини України, до маловідомих її сторінок, а також дослідити єдину збережену до нашого часу пам’ятку ренесансного лютневого мистецтва в Україні — “Львівську лютневу табулатуру”, в якій записано 57 творів 16 ренесансних авторів.

Закарпатець Степан Тихоненко відроджує старовинні музичні інструменти (ФОТО)

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *