Доповідач по Угорщині: Ситуація з верховенством права в Угорщині продовжує погіршуватися

куди заведе Угорщину прислуговування росії фото

Ситуація з верховенством права в Угорщині ще більше погіршилася, заявила у вівторок постійний доповідач Європейського парламенту від Угорщини Тінеке Стрік, також критикуючи уряд Угорщини за недостатню незалежність судової системи та зростання корупції. Про це Стрік сказав на спільній прес-конференції поспілкувався з іншими офіційними особами ЄП, що, незважаючи на триваючу процедуру за статтею 7 проти Угорщини, стан верховенства права ще більше погіршився. За її словами, кілька рішень Європейського суду ще не виконано.

Нідерландський депутат Європарламенту від зелених попередив про відсутність плюралізму ЗМІ в Угорщині та сказав, що неурядові організації та правозахисники піддаються наклепницьким кампаніям і залякуванням, «тепер легалізованим Законом про національний суверенітет».

Вона сказала, що ЄС повинен продемонструвати нульову терпимість до таких відкритих порушень демократії та основних прав, наріжних каменів Європейського Союзу. «У програмі головування Угорщини в ЄС йдеться про захист наших демократій, але як це правдоподібно може виходити від уряду, який постійно відсторонюється від власного парламенту та править указами», – сказала вона. «Президентство Угорщини заявляє про свою відданість прозорості та доброчесності, але уряд тримає свій власний орган доброчесності абсолютно беззубим і в невіданні. Як уряд Угорщини може достовірно виконати свої зобов’язання щодо боротьби з корупцією, якщо його називають одним із найбільш корумпованих урядів у ЄС», – додала вона. Міхал Ваврикевич, польський представник Європейської народної партії, наголосив на важливості незалежності судової системи та сказав

угорське суспільство має бути захищене від власного уряду.

Фаб’єн Келлер, член групи Renew Europe, сказала, що настав час висловити солідарність з угорським народом, але залишатися рішучим проти угорського уряду. Тінеке Стрік, доповідач Європарламенту з питань верховенства права в Угорщині, минулого тижня відвідала Будапешт. Прочитайте інтерв’ю тут.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *