Ужгородські волонтери відправили на передову 500-й дрон

Ужгородські волонтери відправили на передову 500 дрон фото

Виготовляти дрони волонтери Руху підтримки закарпатських військових почали з січня, за цей час змінилися не тільки моделі, але і їх призначення.

Якщо першими були одноразові камікадзе розміром 7-дюймів, підйомом вантажу до 2 кілограм, метою яких було знищення особового складу та матеріальних цінностей ворога, то зараз активно роблять і багаторазові бомбери, або транспортні дрони.

Такі “пташки” можуть літати багато разів, безпечно приземлятися, скидати вибухівку на позиції ворога. Також їх використовують для транспортування на “нуль” необхідного для наших військових, наприклад медикаментів, тощо. Ще ці дрони активно застосовують для розкладання мін дистанційно.

Гроші на дрони як переказують на рахунок небайдужі, так і донатять на ярмарках і у торгових центрах. У популярних супермаркетах волонтери зі скриньками вже понад рік стоять щовихідних, а на початку тижня звітують у соцмережах про результат волонтерства.

Ужгородські волонтери відправили на передову 500-й дрон

“Ми тримаємо у руках дрон і розповідаємо, що це нам потрібно, аби у військових були дрони. Також пояснюємо, що залишаючи донат на дрон, ви рятуєте життя наших військових, адже де закінчуються дрони – у хід ідуть люди” – розповіла волонтер Руху Вікторія.

Військові дрони дуже чекають, а по відпрацюванню часто надсилають відео з результатами роботи, які волонтери публікують на сторінці.

Багато організацій долучаються до виготовлення “дронів помсти”, організовують різноманітні заходи та збори, і якщо зібраного вистачає на закупівлю деталей для одного дрона, вони мають нагоду залишити на ньому послання для ворогів. Для цього волонтери розробили наліпки, тож кожен може власноруч прикластися до дизайну “пташки”.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *