В Ужгороді стартував масштабний молодіжний форум

Масштабний молодіжний освітній форум «База: Гуртуйсь! Гартуйсь! Готуйсь!» від Українська академія лідерства стартував в Ужгороді. 


Понад 300 молодих людей з усієї України віком від 16 до 19 років впродовж трьох днів, 4-6 липня, на стадіоні «Авангард» вчитимуться працювати в команді, досягати цілей, створювати проєкти, брати відповідальність за своє життя та свідоміше обирати професію. Про це інформує Управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради. Продовжити читання “В Ужгороді стартував масштабний молодіжний форум”

 

СБУ затримала агентку фсб, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну агентку фсб, яка готувала нову серію повітряних атак рф на Сумщину.
Головним завданням фігурантки був збір геолокацій та актуальної інформації про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу.

Для цього агентка регулярно об’їжджала місцевість, а також «втемну» випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов.
Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та діючими працівниками оборонних заводів.
У разі виявлення «однодумців» агентка планувала залучити їх до власної мережі інформаторів і запропонувати гроші від фсб.
Продовжити читання “СБУ затримала агентку фсб, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині”

 

Завдяки СБУ довічне ув’язнення отримала агентка фсб, яка коригувала ворожий вогонь

Завдяки СБУ довічне ув’язнення отримала агентка фсб, яка коригувала ворожий вогонь і намагалася влаштуватися до Черкаської ОВА
Завдяки доказовій базі Служби безпеки довічний термін ув’язнення отримала агентка фсб, яка діяла на Черкащині.
Зловмисниця коригувала ракетні удари рф по території регіону. Серед основних цілей агресора були об’єкти військової інфраструктури Сил оборони.

Для виконання ворожого завдання агентка виїжджала на місцевість, проводила розвідку і через анонімний чат передавала окупантам координати і детальний опис українських об’єктів.
Крім цього, зловмисниця намагалася влаштуватися до Черкаської обласної військової адміністрації.
У разі зарахування на посаду вона сподівалася отримати розвіддані про функціонування критичної інфраструктури регіону. Продовжити читання “Завдяки СБУ довічне ув’язнення отримала агентка фсб, яка коригувала ворожий вогонь”

 

СБУ затримала агентів фсб, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини

Служба безпеки затримала ще двох учасників агентурної мережі фсб, яка діяла в Одеській та Дніпропетровській областях. Зловмисники коригували ракетно-дронові удари рф по військовій інфраструктурі Сил оборони.
За завданням російської спецслужби 23-річний одесит і його 18-річна наречена розвідували локації прикордонних загонів морської охорони, які обороняють акваторію портового міста.

Щоб отримати розвіддані, фігуранти обходили місцевість під виглядом прогулянок наречених і фотографувались на фоні «потрібних» об’єктів.
З отриманих відомостей зрадник готував агентурний «звіт» для свого куратора з управління фсб по Східному військовому округу рф, його особу вже встановлено СБУ. Продовжити читання “СБУ затримала агентів фсб, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини”

 

СБУ повідомила про підозру російському полковнику, який наказав ударити по музею Григорія Сковороди на Харківщині

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного воєнного злочинця з рф, який причетний до обстрілів цивільної інфраструктури України.
Мова йде про полковника Івана Панченка – командира 159-го винищувального авіаційного полку Західного військового округу збройних сил росії.

З початку повномасштабної війни фігурант бере участь в організації та проведенні повітряних атак на цивільні об’єкти нашої держави.
За даними слідства, на початку травня 2022 року Панченко віддав наказ на здійснення авіаудару по Національному музею Григорія Сковороди на Харківщині. Продовжити читання “СБУ повідомила про підозру російському полковнику, який наказав ударити по музею Григорія Сковороди на Харківщині”