В Ужгороді презентували видання «Таємниці старого альбому» та вшанували полеглого Івана Пайду

У Науковій бібліотеці Ужгородського університету відбулася презентація видання освітянки і журналістки Ольги Тимофіївої «Таємниці старого альбому». Подію присвятили вшануванню пам’яті захисника України, колишнього аспіранта УжНУ Івана Пайди. Про це в четвер, 23 травня, повідомили в “Медіацентрі УжНУ.  Продовжити читання “В Ужгороді презентували видання «Таємниці старого альбому» та вшанували полеглого Івана Пайду”

 

Росія активно використовує заборонені засоби ведення війни

Росія ніколи в своїй історії не звертала уваги на гуманізм, чи необхідність дотримання вимог міжнародних правових норм. Повномасштабне вторгнення рф на територію України супроводжується масовим використанням заборонених засобів і методів ведення бойових дій. Ці факти неодноразово підтверджували міжнародні правозахисні організації у своїх матеріалах.

Наразі є тисячі прикладів використання росією мін-пасток і так званих мін-сюрпризів, які розраховані на ураження як військовослужбовців, так і цивільного населення. Російські міни-пастки в обкладинках документів, дитячих іграшках, подарункових пакетах, м’ячах, книжках, одязі, коробках від цукерок, пачках цигарок були знайдені на деокупованих територіях. Однак найцинічнішим випадком стало встановлення росіянами міни між убитою матір’ю та її живою дитиною, яку нелюди прив’язали до трупа жінки. Продовжити читання “Росія активно використовує заборонені засоби ведення війни”

 

росія звинувачує Україну у злочинах, які скоїла сама

Третій рік йде повномасштабна агресивна війна Росії проти України. Геноцид на окупованих територіях, тортури та вбивства полонених, страти без суду та слідства, мародерство, зґвалтування, примусові переміщення цивільних за межі України.

Напевно, вже не залишилося такого злочину, який би не чинили окупанти. Застосування заборонених міжнародними конвенціями засобів ведення війни, особливо проти мирних громадян та цивільних об’єктів, вже стало візитною карткою російської армії. Весь цивілізований світ здригається від фотографій і відео, які безальтернативно свідчать про факти злочинного порушення російськими військами будь-яких норм та правил ведення війни.
Продовжити читання “росія звинувачує Україну у злочинах, які скоїла сама”

 

Ужгород прийме фінальні матчі юнацького чемпіонату України з баскетболу

Найближчого вікенду, 25–26 травня, в обласному центрі Закарпаття зберуться чотири кращі команди чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року нагородження.

Прийматиме вирішальні матчі віце-чемпіон минулого сезону – ЗОДЮСШ Ужгород. Більшість цієї команди – гравці 2010 року народження, які в своїй віковій категорії другий рік поспіль стали чемпіонами України. Проти на рік старших суперників їм не так легко, тим більше за словами головного тренера ЗОДЮСШ Василя Товтина, суперники суттєво додали. Продовжити читання “Ужгород прийме фінальні матчі юнацького чемпіонату України з баскетболу”

 

У ТЦК раптово помер чоловік, якого визнали придатним до служби

На Закарпатті в одному з ТЦК 23 травня раптово помер військовозобов’язаний, у якого різко погіршилося самопочуття.

За висновком військово-лікарської комісії, він був придатним до служби. Про це йдеться в офіційній заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП.
Продовжити читання “У ТЦК раптово помер чоловік, якого визнали придатним до служби”