Більше десятка закарпатців за останній місяць позбавили громадянства Угорщини

12-тьох уродженців Закарпаття було позбавлено угорського громадянства за період серпень-вересень 2023 року. Відповідний указ підписала президентка Угорщини Каталін Новак.

Як повідомляє офіційний урядовий вісник “Magyar Kozlony”, Каталін Новак анулювала та позбавила громадянства Угорщини уродженців Закарпаття:

Продовжити читання “Більше десятка закарпатців за останній місяць позбавили громадянства Угорщини”

 

В Ужгороді проводять перевірку щодо розміщення недержавною мовою вивісок у центрі міста

За зверненням Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя в Ужгороді розпочали перевірку щодо розміщення недержавною мовою інформації для загального ознайомлення (вивісок, табличок, написів тощо) в центральній частині міста.

Напередодні Уповноважений звертався до керівництва Ужгородської міської ради з вимогою усунути відповідні порушення на території міста та не допускати у подальшому порушень вимог Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” в частині застосування державної мови при виконанні інформації для загального ознайомлення, у тому числі у закладах освіти, громадського харчування тощо.
Продовжити читання “В Ужгороді проводять перевірку щодо розміщення недержавною мовою вивісок у центрі міста”

 

Закарпатські навчальні заклади забезпечені укриттями на 97%

Про це сьогодні у ході засідання постійної комісії Закарпатської облради з питань освіти, науки, духовності та національних меншин повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець.

Вона також поінформувала, що на ці потреби для навчальних закладів 13 територіальних громад краю виділено 17,5 мільйонів гривень.
Продовжити читання “Закарпатські навчальні заклади забезпечені укриттями на 97%”

 

Вже завтра ужгородські «Карпати» зіграють перший офіційний матч нового сезону

У п’ятницю, 22 вересня, стартує українська Суперліга з гандболу серед чоловічих команд сезону 2023/24.

Учасниками чемпіонату будуть вісім команд, серед яких одна закарпатська. На гандбольні майданчики України виходитимуть: «Мотор» (Запоріжжя), «Одеса», «Донбас» (Донецька область), «Карпати-ШВСМ» (Ужгород), «ЦСКА-ШВСМ» (Київ), «СКА-Львів-КДЮСШ», «Ізмаїл», «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький).
Продовжити читання “Вже завтра ужгородські «Карпати» зіграють перший офіційний матч нового сезону”

 

СБУ затримала на Херсонщині сім’ю колаборантів, яка допомогла рф провести фейковий референдум у 2022 році

Служба безпеки затримала ще двох організаторок псевдореферендуму рф, який відбувся під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини у 2022 році.

Затриманими виявились мешканки Бериславського району: мати з донькою, які після захоплення регіону підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України.
Продовжити читання “СБУ затримала на Херсонщині сім’ю колаборантів, яка допомогла рф провести фейковий референдум у 2022 році”