Суд арештував лідера та трьох членів злочинного угруповання, затриманих в Ужгороді

Суд арештував лідера та трьох членів злочинного угруповання фото

Сьогодні, 21 березня, в Ужгородському міськрайонному суді відбулося засідання щодо затриманих в Ужгороді мукачівців. Чоловіки є фігурантами декількох кримінальних подій. Йдеться про інцидент, що мав місце 19 березня в місті Ужгород. Тоді правоохоронці затримали злочинну групу осіб, які фігурують у кримінальних провадженнях щодо вимагання грошей та вчинення хуліганських дій із застосуванням зброї.

Затримані – мукачівці, віком від 25-ти до 40 років, – незаконно вимагали від потерпілого 15 тисяч доларів.

Відносно одного з них – 40-річного лідера угруповання, якого пов’язують з місцевим криміналітетом та підозрюють у скоєнні ще щонайменше двох злочинів, які трапилися нещодавно, – місяць тому суд уже обирав міру запобіжного заходу. Чоловік обґрунтовано підозрюється у хуліганстві із застосуванням зброї та посяганні на життя правоохоронців. Тоді мукачівець був затриманий оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України на в’їзді в область, поблизу смт. Нижні Ворота на Воловеччині.

Обох водіїв, – серед яких і лідер даного угруповання, було поміщено до ізолятора тимчасового тримання та судом обрано їм запобіжні заходи. 40-річний мукачівець тоді вийшов під заставу у розмірі 315 тисяч гривень, яку йому визначив суд. Однак, полишати злочинний умисел, вочевидь наміру не мав, і незабаром поновив функціонування свого злочинного угруповання, з членами якого тепер був затриманий уже в Ужгороді.

Дії зловмисників тепер кваліфіковані за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме вимагання (ч.2 ст. 189) та хуліганство (ч.4 ст.296).

Заслухавши доводи сторони обвинувачення та захисту, суддя виніс ухвалу, якою постановив всіх чотирьох мукачівців взяти під варту, строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *