Як українські танкісти приборкують німецькі Leopard 1A5 (ВІДЕО)

Танкісти підрозділів Сухопутних військ завершили підготовку закордоном на “Леопардах” 1А5.

Вже в Україні вони продовжують тренуватися керуванню танком у складних умовах, як вдень так і вночі.
Окрім водіння, танкісти навчаються проходити мінно-вибухові загородження, їздити зигзагом, здійснювати евакуацію членів екіпажу, долати танкові рови, а на завершення – контрольні стрільби.
Гартуємо міць, нарощуємо силу! Продовжити читання “Як українські танкісти приборкують німецькі Leopard 1A5 (ВІДЕО)”

 

У ЧОМУ ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ В ЗСУ

В Ужгородському прес – клубі відбувся брифінг, на якому йшлося про переваги служби за контрактом в ЗСУ і чому це найоптимальніший варіант долучитися до війська. Про особливості підписання контракту, додаткові соціальні гарантії у разі підписання контракту, а також як правильно пройти шлях від цивільного до військового професіонала, розповів Сергій Шахлевіч, начальник відділу рекрутингу та комплектування – заступник сектору комплектування Закарпатського обласного ТЦК та СП.

«Підписання контракту зі Збройними Силами України відкриває перед майбутніми військовими більше можливостей, ніж призов за мобілізацією. Окрім можливості самому обирати фах і підрозділ, в якому є бажання служити, держава також забезпечує певні соціальні гарантії контрактнику та його родині, – зазначив Сергій Шахлевіч. Продовжити читання “У ЧОМУ ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ В ЗСУ”

 

«Розповідати дітям у теплому класі про патріотизм? Мені було б соромно…»

Історія вчителя, який став військовим із позивним “Аферист”

Сергій – учитель із 18-річним стажем. На початку повномасштабної війни він викладав історію в одній із шкіл Кропивницького, тому мав “залізобетонну” відстрочку від служби в армії. Але в червні 2022-го сам пішов у військкомат і добровільно мобілізувався в ЗСУ. Продовжити читання “«Розповідати дітям у теплому класі про патріотизм? Мені було б соромно…»”

 

На Ужгородщині дикий лісовий кіт напав та покусав жінку

До видання Закарпаття 24 звернулася читачка та попросила опублікувати застереження для любителів збирати гриби через випадок, що стався з ними біля лісу між селами Лікіцари та Турички, що на Перечинщині.

Після того, як жінки вийшли з авто та направились в ліс, одна з них помітила кішку великих розмірів, що перебувала поблизу. На вигляд це був домашній кіт, однак вже за хвилину він агресивно зі швидкістю вітру накинувся на жінку, вчепився зубами в руку й почав рвати шкіру. Продовжити читання “На Ужгородщині дикий лісовий кіт напав та покусав жінку”

 

Чергова афера на Закарпатті

Голова Закарпатської ОВА, Мирослав Білецький, на офіційній сторінці в мережі фейсбук повідомив, про аферу, яку запровадили шахраї:

В області активізувалися шахраї, що представляються моїм іменем. Продовжити читання “Чергова афера на Закарпатті”