В ужгородському скансені відкриється фотовиставка про Харків під час війни

Ужгородський скансен запрошує на фотовиставку «Опалені війною», яка відкриється вже цієї п’ятниці, 13 вересня 2024 р., о 16:00.

На виставці будуть представлені роботи харківських фотографів Сергія Козлова та Ігоря Піддубного, які показують трагічні сторінки життя Харкова — форпосту, що відстоює демократичні цінності не лише України, але й усієї Європи. Через об’єктиви своїх камер автори передають біль і відвагу харків’ян, які протистоять жахливому «русскому миру». Продовжити читання “В ужгородському скансені відкриється фотовиставка про Харків під час війни”

 

В Ужгородському замку презентували виставку традиційного угорського одягу (ВІДЕО)

Виставку-колекцію традиційного угорського одягу «Минуле та сьогодення народного вбрання» презентували в Ужгородському замку.

Зібрала експонати Закарпатська філія «Мережі будинків народних традицій», головою якої є Катерина Пал. Експозиція доповнена старовинними світлинами народного вбрання та знімками реконструйованих предметів одягу і демонструє частину колекції народного одягу закарпатських угорців та сучасні інтерпретації традицій. Ініціатором презентації виставки в Ужгородському замку є Генеральне консульство Угорщини в м. Ужгород. Продовжити читання “В Ужгородському замку презентували виставку традиційного угорського одягу (ВІДЕО)”

 

Фотовиставка до Дня Бердянська відбудеться в Ужгороді

У вівторок, 17 вересня, відбудеться фотовиставка бердянця Олександра Пилипенка «Бердянський зашквар». Захід розпочнеться о 18:00 в арт-просторі «Ліс».

Про це повідомили у середу, 11 вересня, Локатор медіа. Охочі зможуть ознайомитися з фотографіями Олександра Пилипенка, які відображають дні, що він провів в окупованому Бердянську впродовж місяця у 2022. Продовжити читання “Фотовиставка до Дня Бердянська відбудеться в Ужгороді”

 

Біля Ужгорода стався легкий землетрус

Рятувальники отримали повідомлення про землетрус вчора, о 18:15 годині.

За інформацією відділу сейсмічності Карпатського регіону о 17:40 годині поблизу міста Ужгород відбувся землетрус магнітудою 1,5 балів. Продовжити читання “Біля Ужгорода стався легкий землетрус”

 

Затримали двох ужгородців, які під час конфлікту в закладі відпочинку сильно побили іншого місцевого жителя

11 вересня близько 3-ої години ночі співробітники Ужгородського районного управління поліції отримали повідомлення про бійку.

За викликом прибула слідчо-оперативна група, працівники якої встановили обставини події. Відомо, що під час перебування у одному із закладів відпочинку міста Ужгород між 39-річним місцевим жителем та іншими двома відвідувачами виник конфлікт. Згодом сварка переросла у бійку, в ході якої останні спричинили тілесні ушкодження потерпілому. Продовжити читання “Затримали двох ужгородців, які під час конфлікту в закладі відпочинку сильно побили іншого місцевого жителя”