Притягнули до відповідальності нетверезу керманичку

Подія трапилась учора, близько 23-ї години, в Ужгороді. Патрульні зупинили водійку, яка, рухаючись на авто Volkswagen, порушила ПДР.

Під час спілкування поліцейські виявили у керманички ознаки алкогольного сп’яніння, їй одразу запропонували пройти огляд за допомогою Драгера. Результат виявився позитивним — 1.34 проміле, а це у понад 7 разів перевищує допустиму норму алкоголю в крові. Продовжити читання “Притягнули до відповідальності нетверезу керманичку”

 

Звання «Почесний громадянин Ужгорода» присвоїли ще 10 загиблим захисникам України

На позачерговій сесії Ужгородської міськради у середу, 11 вересня, посмертно звання «Почесний громадянин Ужгорода» присвоїли ще 10 захисникам України.

Про це повідомили у пресслужбі Ужгородської міської ради. Продовжити читання “Звання «Почесний громадянин Ужгорода» присвоїли ще 10 загиблим захисникам України”

 

В Ужгороді розпочався фестиваль моновистав «Монологи над Ужем»

В обласному центрі Закарпаття Ужгороді стартував Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Монологи над Ужем».

Організатори – Ужгородська міська рада та Видавничий дім «Ясно медіа» за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, а також Закарпатського академічного обласного театру ляльок і Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв. Продовжити читання “В Ужгороді розпочався фестиваль моновистав «Монологи над Ужем»”

 

Ігри про права людини презентує в Ужгороді молодь, що їх розробляла

12 вересня в Ужгороді відбудеться публічна презентація «Ігор з прав людини».

Від листопада 2023 року ГО «Щасливі діти» у співпраці з закордонними партнерами з Чехії, Словаччини та Польщі втілювала на Закарпатті міжнародний проєкт «Ігри з прав людини». У межах проєкту 20 молодих людей з усієї України у супроводі менторів, ігропрактиків і юристів розробляли авторські тематичні ігри з прав людини. Продовжити читання “Ігри про права людини презентує в Ужгороді молодь, що їх розробляла”

 

Безкоштовна екскурсія містом відбудеться в Ужгороді

До Дня Ужгорода, у п’ятницю, 13 вересня, о 17.00 відбудеться безкоштовна екскурсія пам’ятниками міста. Кожен охочий зможе дізнатись більше про минуле скульптур разом з журналісткою та краєзнавицею Ужгорода, Тетяною Літераті. Захід проходить за підтримки психологічно-освітнього простору «Дерево мого життя».


Як у коментарі розповіла Тетяна Літераті, маршрут розпочнеться з площі Шандора Петефі до площі Фенцика, набережної Незалежності та закінчиться на площі Народній. Продовжити читання “Безкоштовна екскурсія містом відбудеться в Ужгороді”