Навчальний рік в школах Ужгорода розпочався для 16,6 тис. школярів (ФОТО)

Цьогоріч понад 16 627 учнів навчатимуться в ужгородських школах, з них 1900 – вимушені переселенці. До приватних шкіл ходитиме 729 дітей. А для 1378 школярів дзвоник сьогодні пролунав вперше.


Про це повідомляє пресслужба Ужгородської міської ради. Продовжити читання “Навчальний рік в школах Ужгорода розпочався для 16,6 тис. школярів (ФОТО)”

 

На Ужгородщині внаслідок ДТП загинув 25-річний житель села Червоне (ФОТО)

Слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області з’ясовують обставини аварії у селі Червоне, внаслідок якої загинув 25-річний хлопець. У справі буде проведено експертні дослідження.

30 серпня увечері до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду у селі Червоне Ужгородського району. За викликом виїхала слідчо-оперативна група Відділу поліції №1 Ужгородського районного управління поліції, працівники якої оглянули місце події, опитали очевидців та з’ясували попередні обставини аварії.  Продовжити читання “На Ужгородщині внаслідок ДТП загинув 25-річний житель села Червоне (ФОТО)”

 

На Рахівщині неадекватний чоловік погрожував підпалити себе та будинок (ВІДЕО)

1 вересня співробітники Рахівського райвідділу поліції отримали виклик щодо агресивної поведінки чоловіка: через ревнощі до дружини він погрожував підпалити себе, а також будинок в якому проживають ще кілька сімей.

Коли наряд поліції прибув на місце події порушник встиг підпалити дитячий візочок та виніс на подвірʼя газовий балон і відкрив вентиль на ньому. Поруч з чоловіком перебував його малолітній син. Продовжити читання “На Рахівщині неадекватний чоловік погрожував підпалити себе та будинок (ВІДЕО)”

 

В Ужгороді встановили нову мініскульптуру «Міцний горішок» (ФОТО)

Мініскульптуру «Міцний горішок» відкрили в Ужгороді до Дня знань на набережній Незалежності. Це вже 69-й ужгородський мініпам’ятник. Автор – скульптор Роман Мурник.


Розмістили скульптурку «Міцний горішок» навпроти пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину. Скульптура була створена за мотивами однієї з легенд про життя ливарника Золтана Деметра, який жив в Ужгороді на початку XX століття. У легенді розповідалось про виготовлення горіхоколу для фундуку, який Золтан Деметра ніяк не міг розколоти.

«Вшановуючи легенду, меценати відомої плантації фундука на Закарпатті «ФундЕко» встановили в Ужгороді мініскульптуру «Міцний горішок». Скульптор Роман Мурник та громадська діячка,  журналістка Лариса Липкань відкрили скульптурку у неділю, 1 вересня, на честь Дня знань як символ про те, що наука – це міцний горішок», – повідомив професор УжНУ, туризмознавець Федір Шандор у Facebook.

Федір Шандор і Лариса Липкань на відкритті міні-скульптури "Міцний горішок"

Автором нового мініпам’ятника став скульптор Роман Мурник. Це – 69 мініскульптура в Ужгороді.

Мініскульптура "Міцний горішок"

Фото: Федір Шандор, Facebook

Джерело