Студентка УжНУ виборола бронзову медаль чемпіонату світу з пауерліфтингу (ФОТО)

У місті Сент-Полс-Бей (Республіка Мальта) пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу (U-23), в якому у складі національної збірної команди України взяли участь студентка-магістрантка факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету Наталія Мага та її тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання Андрій Федорішко.

Ужгородська студентка змагалася у ваговій категорії до 57 кг, в якій запекла боротьба за медалі у всіх вправах  велася до останнього підходу. У присіданні вона подолала 165 кг, що на 5 кг вище за її особисте досягнення, а у жимі лежачи на 10 кг перевершила свій рекорд, показаний на травневому чемпіонаті Європи, піднявши 102,5 кг, й виборола у цьому виді програми бронзову медаль. Зафіксувавши у тязі 160 кг, Наталія штурмувала 170 кг і хоча була близькою до успіху, проте вага їй поки що не підкорилася, тож у сумі триборства вона зібрала 427,5 кг і посіла четверте місце. Продовжити читання “Студентка УжНУ виборола бронзову медаль чемпіонату світу з пауерліфтингу (ФОТО)”

 

Понад 500 дітей на Закарпатті потребують усиновлення (ВІДЕО)

51 дитину всиновили на Закарпатті у 2024 році. Загалом в краї понад 500 дітлахів, які цього потребують.

Переважно це діти старшого віку і діти в родинних групах. Водночас найшвидше приймають у сім’ї маленьких діток, розповіла під час брифінгу начальниця Служби у справах дітей Світлана Якімеліна. Продовжити читання “Понад 500 дітей на Закарпатті потребують усиновлення (ВІДЕО)”

 

В Ужгороді водолази шукали рибалку, який зник ще 4 дні тому

Про надзвичайну ситуацію повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.

Як йдеться в інформаційному зведенні рятувальників, учора, і вівторок. 17. вересня, о 11:00, надійшло звернення від поліції щодо необхідності залучення водолазів ДСНС для проведення пошукових робіт чоловіка за адресою: місто Ужгород, вулиця Канальна. Продовжити читання “В Ужгороді водолази шукали рибалку, який зник ще 4 дні тому”

 

«На війні все може піти не за планом, тому завжди треба бути готовим до найгіршої ситуації…»

У 2015 році Дмитро (позивний Нептун) служив у прикордонних військах і кілька місяців був на ротації в зоні бойових дій, тому мав статус АТО-шника. У перший же день повномасштабного вторгнення 32-річний чоловік добровільно прийшов у військкомат у своєму рідному селищі Міжгір’я на Закарпатті. Оскільки Дмитро мав армійський досвід, його на певний час залишили у військкоматі навчати новобранців. А восени 2022-го відправили в піхотний підрозділ 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

– Нас було семеро чоловік із Міжгір’я, і з усіх нас створили кулеметний взвод, – розповідає Дмитро. – А далі почалися бойові завдання. Мій батько – колишній військовий, він учив мене: «Сину, усе може піти не за планом, тому завжди будь готовий до найгіршої ситуації». Так воно й сталося. Наш підрозділ виїхав на двох вантажівках займати бойові позиції. Бригада тоді наступала, тому лінія фронту не була стабільною, вона постійно змінювалася. І так сталося, що ми опинилися в межах ураження ворожого ПТУРА (протитанкова керована ракета). Ракета влучила в першу машину, яка їхала попереду метрів за 400. Товариші, що були в ній, загинули або отримали важкі поранення. Я допоміг евакуювати двох поранених, а потім і сам потрапив у лікарню… Продовжити читання “«На війні все може піти не за планом, тому завжди треба бути готовим до найгіршої ситуації…»”

 

Сім’я Орбан отримує прибуток від реконструкції залізниці Будапешт-Белград через контракти на кар’єр

До реконструкції залізниці Будапешт-Белград, одного з найбільших інфраструктурних проектів в історії Угорщини, залучені ключові бізнесмени, близькі до уряду. Крім відомої участі компаній Lőrinc Mészáros, внутрішні документи показують, що безпосередні члени сім’ї Віктора Орбана також отримували прибуток від масштабного державного будівництва, насамперед через постачання будівельних матеріалів.

Баласт, перевезений із кар’єру, що належить родині Орбана Продовжити читання “Сім’я Орбан отримує прибуток від реконструкції залізниці Будапешт-Белград через контракти на кар’єр”