В Ужгороді для поранених військових провели сеанс арт-терапії

У Закарпатському художньому музеї ім. Йосипа Бокшая мисткиня Олена Доценко провела сеанс арт-терапії для воїнів, які зараз проходять лікування та реабілітацію в медичних закладах Ужгорода.


Як каже пані Олена, яка вимушено через російську агресію переїхала до Закарпаття: Продовжити читання “В Ужгороді для поранених військових провели сеанс арт-терапії”

 

На Ужгородщині завершився табір народної музики і танцю

Благодійний фонд «ГЕНІУС» організував табір народної музики і танцю вже всьоме. Захід дитячого дозвілля відбувся протягом 29 липня – 3 серпня на базі Великодоброньської філії Центру професійного навчання імені Еде Егана.

До роботи табору долучилися 38 учасників з 13 населених пунктів Закарпаття. Продовжити читання “На Ужгородщині завершився табір народної музики і танцю”

 

На війні з росією поліг Микола Шестерак з Ужгорода

Завтра, у вівторок, 6 серпня, в обласному центрі Закарпаття попрощаються з полеглим на війні з росією захисником Миколою Шестераком.

Про це інформує Ужгородська міська рада. Продовжити читання “На війні з росією поліг Микола Шестерак з Ужгорода”

 

З початку 2024 року словацька поліція затримала близько 700 нелегальних мігрантів з України

?Про це було повідомлено під час пресконференції Міністра внутрішніх справ Словацької Республіки Матуша Шутая Ештока ( Matúš Šutaj Eštok) та керівників поліції Словаччини,, яка відбулася 2 серпня у пункті пропуску Вишнє Нємецьке на кордоні з Україною.

?Більшість з утікачів чоловіки призовного віку, які ухиляються від мобілізації повідомив очільник Управління прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Ян Дудаш.
?«Ці люди, зазвичай звертаються за тимчасовим притулком і залишаються під захистом Словацької Республіки. Ми не повертаємо їх назад, якщо вони не становлять загрози», – зазначив Ян Дудаш (Ján Dudáš). Продовжити читання “З початку 2024 року словацька поліція затримала близько 700 нелегальних мігрантів з України”

 

Кавунове поле на Берегівщині плодоносить вже 5 рік поспіль (ВІДЕО)

Це кавунове поле на Берегівщині плодоносить вже 5 рік поспіль. З самого ранку аграрії збирають соковитий врожай. Збір кавунів на Закарпатті ще в середині липня. Цього річ врожай щедрий та якісний. Погода сприяла. Пан Іштван аграрій.

Та кавунами займається відносно недавно. Навчався справі з відеоуроків та від колег із Херсону. Баштани каже люблять піщаний грунт. Сонце та систематичний полив. Працювати доводиться цілий рік. Спочатку вирощують розсаду, готують поле, плівку. Потім систематичний догляд. Аби звірі не псували плоди, довелося встановити електропастух. На цьому полі кавуни різних сортів. Свій товар продають по всій Україні гуртом. Також покупці приїжджають за кавунами прямо на поле.Ну, а плодоносити Закарпатські кавуни будуть ще, щонайменше до кінця літа. Зібрати із поля аграрії розраховують щонайменше 50 тон.
Продовжити читання “Кавунове поле на Берегівщині плодоносить вже 5 рік поспіль (ВІДЕО)”