«Я відмовився від броні заради дітей. У мене двоє – донька й син…»

Юрію 38 років, він солдат гірсько-штурмового підрозділу, товариші звуть його Соколом. Такий позивний, бо запросто може тривалий час дивитися вночі через тепловізор чи прилад нічного бачення й не посадити очі.

До війни Сокіл працював на «Укрзалізниці» в себе вдома в м.Сколе на Стрийщині. Мав бронь від мобілізації й міг вести спокійне цивільне життя. Але навесні 2023 року відмовився від броні й пішов у військкомат. Через місяць навчання на полігоні потрапив у 128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду на посаду помічника гранатометника. Хоча насправді виконує дуже різну роботу солдата-штурмовика. Продовжити читання “«Я відмовився від броні заради дітей. У мене двоє – донька й син…»”

 

В Ужгороді відзначили День Української Державності (ФОТО, ВІДЕО)

Цього року Україна вже втретє відзначає День Української Державності.

Спочатку датою обрали 28 липня – у день пам’яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України, але у зв’язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня – свято Української Державності. Започаткували його згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року) та святкуватимуть щороку, 15 липня. Саме у цей день в Україні відзначають також День хрещення Русі. Продовжити читання “В Ужгороді відзначили День Української Державності (ФОТО, ВІДЕО)”

 

Чемпіонат Ужгорода з футболу: результати матчів 5-го туру

Нещодавно на двох стадіонах міста («Автомобіліст» і «Авангард») тривали ігри п’ятого туру чемпіонату Ужгорода з футболу 2024.

Пропонуємо вашій увазі результати протистоянь: Продовжити читання “Чемпіонат Ужгорода з футболу: результати матчів 5-го туру”

 

Закарпатець виборов “срібло” на Чемпіонаті України з велоспорту

Днями у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області проходив Чемпіонат України з олімпійських видів та відбір до збірної команди України з велоспорту.

Вихованець СОК ДЮСШ відділення велоспорту Роман Мальцев став срібним призером Чемпіонату України з велоспорту МТБ у дисципліні шорт-трек серед юнаків 15-16 років. Продовжити читання “Закарпатець виборов “срібло” на Чемпіонаті України з велоспорту”

 

В Ужгороді відбувся «Big City Ride»

Цьогоріч уже вдруге велолюбителі обласного центру Закарпаття проїхалися містом у межах благодійного велозаїзду «Big City Ride».

Учасники зібралися вчора на площі Народній, звідки вирушили прокладеним маршрутом у супроводі патрульної поліції.
Продовжити читання “В Ужгороді відбувся «Big City Ride»”