«У мене угорське походження, і я вважаю, що моє місце тут – на передовій із бойовими товаришами…»

У Олександра, солдата гірсько-штурмової роти 128 ОГШБр, позивний Мадяр – він має угорське походження. Товариші по підрозділу часто називають його на угорський манер – Шоні. Олександр із Мукачева, йому 47, і до 4-х років він говорив виключно угорською. До повномасштабної війни Олександр, як і тисячі закарпатців, виїздив на заробітки за кордон. Повернувся додому в середині лютого 2022 року, щоб відпочити, але відпочинок зірвала війна.

– Зразу після російського вторгнення ми зібралися з кількома друзями, щоб поговорити, як бути далі, і вирішили йти в ЗСУ, – розповідає Олександр. – У військкоматах були величезні черги, тому я пішов прямо у військове містечко 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Один із офіцерів записав мої дані, телефон і сказав іти додому чекати. Через кілька днів я знову прийшов і нагадав про себе, а потім знову. Нарешті мене записали в підрозділ, видали форму й дали трохи часу підготуватися до від’їзду. Дружина спочатку не вірила, що я дійсно йду воювати, думала жартую. А коли я прийшов у формі й повідомив, що скоро виїжджаю, була в шоці…
Продовжити читання “«У мене угорське походження, і я вважаю, що моє місце тут – на передовій із бойовими товаришами…»”

 

В Ужгороді відбудеться благодійний турнір з боксу

Незабаром в Ужгороді пройде турнір з професійного боксу на підтримку ЗСУ.

30 червня, о 16:00, спортсмени з усієї країни зійдуться у поєдинках на рингу спортивного комплексу «Юність».
Продовжити читання “В Ужгороді відбудеться благодійний турнір з боксу”

 

В Ужгороді у футболіста-любителя зупинилося серце під час матчу

Лікарям довелося рятувати спортсмена-ветерана на футбольному полі.

Про подію повідомили у Екстренній медичній допомозі Закарпаття. Під час гри у футбол, в Ужгороді на полі біля ЗОШ № 19, один з гравців раптово знепритомнів через зупинку серця.
Продовжити читання “В Ужгороді у футболіста-любителя зупинилося серце під час матчу”