Шлях до свободи і незалежності лежить через мінні поля

Шлях до свободи і незалежності лежить через мінні поля.

По них йдуть наші солдати.
Продовжити читання “Шлях до свободи і незалежності лежить через мінні поля”

 

В Ужгороді вчора виявили стару міну

На вулиці Богомольця в Ужгороді вчора, 7 листопада, виявили небезпечну знахідку.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, о 19:00 піротехніки вилучили та знищили мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни.
Продовжити читання “В Ужгороді вчора виявили стару міну”

 

Закарпатці сьогодні святкують день Архистратига Михаїла

8 листопада православні та греко-католики Закарпаття відзначають Собор Архистратига Божого Михаїла та інших небесних сил безтілесних, або, як скорочено називають у народі — Михайля.

Собор архістратига Михаїла – це велике церковне свято на честь усіх небесних ангелів та їхнього ватажка архангела Михаїла. Раніше День архангела Михайла в на Закарпатті відзначали 8 листопада за старим стилем, що відповідало 21 листопада в сучасному календарі. Але з переходом греко-католиків та православних на новий церковний календар змінилася дата свята – тепер воно припадає на 8 листопада за новим стилем. Продовжити читання “Закарпатці сьогодні святкують день Архистратига Михаїла”

 

Блокування Угорщиною вступу України в ЄС: Міжнародна Політика та Геополітичні Питання

Україна, яка здійснює невпинні зусилля для наближення до Європейського Союзу, стикається із складністю у міжнародних відносинах. Однією з ключових перепон, які перешкоджають швидкому руху країни до європейського членства, стало блокування Угорщиною євроінтеграційних процесів. Ця ситуація підкреслює геополітичні запитання та складність політичних відносин у регіоні.

Угорщина використовує своє право вето в рамках ЄС для того, щоб висловити свою обуреність законодавчими діями України, які, на її думку, обмежують права угорської меншини в Україні. Ця ситуація викликала значний розголос та обговорення в міжнародних політичних колах.
Продовжити читання “Блокування Угорщиною вступу України в ЄС: Міжнародна Політика та Геополітичні Питання”