“Бідняк плаче, багач скаче, а влада грабує”: що не так з “віршем Шевченка”, який активно поширюють українці

У мережі, одразу після пишного весілля екс-прокурора та колишньої співробітниці ДБР, почали активно ділитися віршем авторства нібито Тараса Шевченка, який наче дивився у майбутнє й передбачив сьогоднішню ситуацію в Україні. У супровідному тексті під віршем користувачі, схожі на ботів, критикують українську владу, яка “знецінює життя простих українців, кидаючи їх на війну”.

Про це пише спільнота “По той бік новин”, яка доводить, що цей вірш фейковий. Принаймні, Кобзар його не писав стовідсотково.
Продовжити читання ““Бідняк плаче, багач скаче, а влада грабує”: що не так з “віршем Шевченка”, який активно поширюють українці”

 

Солдату винесли вирок за втечу з військового полігону на Закарпатті

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області виніс вирок уродженцю Херсона Олегу С., який самовільно покинув військовий полігон та переховувався від проходження військової служби. Суд призначив солдату покарання – п’ять років тюрми.

Як вказано у вироку суду, який винесли у жовтні 2023 року, уродженець Херсона Олег С. у лютому 2023 року був призваний на військову службу за мобілізацією. Солдата призначили на посаду стрільця-санітара. Ввечері 23 квітня Олег С. самовільно покинув військовий полігон та переховувався від проходження військової служби до 5 червня, коли його затримали правоохоронці.
Продовжити читання “Солдату винесли вирок за втечу з військового полігону на Закарпатті”

 

В Ужгороді п’ятеро людей отруїлися ймовірно чадним газом

2 листопада о 23:50 до ДСНС Закарпаття повідомили про ймовірне отруєння чадним газом 5 осіб (двоє дорослих та троє дітей – 2022, 2014, 2011 років народження.

Подія сталася в квартирі триповерхового житлового будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Благоєва.
Продовжити читання “В Ужгороді п’ятеро людей отруїлися ймовірно чадним газом”