На Закарпатті розпочав роботу “сухий порт”

На Закарпатті розпочав роботу сухий порт фото

На Закарпатті запрацювало нове підприємство “Термінал Чорнотисів”, яке функціонує як новий мультимодальний термінал – так званий “сухий порт”.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

“Знаково, що підприємство започаткувало свою роботу в період широкомасштабної війни та обрало саме Закарпаття для розвитку економічної діяльності. Це суттєві надходження в бюджет та нові робочі місця для працівників у громаді. Цей мультимодальний термінал є великим логістичним хабом на території Берегівського району”, – підкреслив Микита.

За його словами, основна функція підприємства – здійснення перевантаження різноманітних вантажів – не тільки сільськогосподарської продукції, олії, а в перспективі також нафтопродуктів – з метою подальшого транспортування отримувачам у всіх куточках світу.

Термінал має вдале географічне розташування – безпосередньо поруч із кордоном з двома країнами Євросоюзу – Угорщиною та Румунією.

Як зауважив голова Закарпатської ОВА, підприємство активно нарощує виробничі процеси, має намір у декілька разів збільшити обсяги перевантаження товарів у 2025 році.

Виробнича площа підприємства – 14,1 га. Загальна сума здійснених на сьогодні інвестицій становить близько 282 млн грн.

“Цей проєкт – чергове підтвердження високої довіри бізнесу до державних інституцій на Закарпатті та сприятливого економічного клімату в регіоні”, – наголосив Микита.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть Ctrl+Enter.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *