В Ужгороді оголосили переможців конкурсу гри на класичній гітарі

У п’ятницю, 15 вересня, в Ужгороді у комплексі «Кілікія» оголосили переможців конкурсу гри на класичній гітарі TOPCHII GUITAR CLUB WORKSHOP-COMPETITION.

Міжнародне журі визначило кращих музикантів у трьох вікових категоріях (участь брали гітаристи до 18 років), крім того конкурсанти отримали можливість взяти участь у майстер-класах від відомих іноземних та українських музикантів. Головні призи – дві  класичні гітари сучасного майстра зі США Дейва Скоттона – отримали Софія Жернових та Макар Стус. Ще один спеціальний приз – новий інструмент – від народного журі отримала Олександра Церне, яка втратила свою гітару під час евакуації з Бахмута.

Продовжити читання “В Ужгороді оголосили переможців конкурсу гри на класичній гітарі”

 

СБУ затримала у Дніпрі агента фсб, який видавав себе за військового, щоб безперешкодно шпигувати за ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію, у результаті якої затримала «на гарячому» агента фсб у Дніпрі. Він збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі на східному фронті.

Для маскування розвідувально-підривної діяльності зловмисник перед виходом на завдання перевдягався у військову форму українських захисників.
У зоні особливої уваги російського агента були маршрути руху залізничних ешелонів з новітньою військовою технікою, озброєнням та боєприпасами Сил оборони.
Також він намагався виявити в районі обласного центру бойові позиції української ППО.
Продовжити читання “СБУ затримала у Дніпрі агента фсб, який видавав себе за військового, щоб безперешкодно шпигувати за ЗСУ”